Duschenhet 120-U


Utanpåliggande duschenhet med mekanisk självstängande ventil och termostat. Duschen startas genom att vrida ett kvarts varv på högra ratten som sedan återfjädrar. Duschen startar då och stänger automatiskt efter 1-50 sek (justerbar).
Finns i varianter med och utan ABS. ABS står för Anti-Blockering-System och förhindrar att blandaren flödar när knappen hålles konstant nere (mot vandalism och vattenskador till följd av detta)
Finns antingen med utlopp nedåt för handduschanslutning, eller rör uppåt och fast duschhuvud modell slimline.
Termostatblandaren har en modern teknik med ett membran som expanderar istället för konventionella bimetalltermostater. Detta ger en säkrare drift då man undviker att kalklagringar försämrar funktionen.


• Termostaten har skållningsskydd.
• Termostaten har inställbar varmvattenbegränsning.
• Flöde vid tryck över 1,5 bar, 9 l/min med flödesbegränsare.(Kan ändras till 6 och 12 liter/min).
• Flödes tid 1-50 sek, justerbart.
• Anslutning c/c 150 mm justerbar +/- 18 mm
• Min tryck 1.5 bar
• Max tryck 10 Bar

Ladda Ner

Produktblad
Montage, drift & skötsel

Relaterade produkter

Våra mekaniska ventiler bygger på den så kallade mottrycksprincipen. Funktionen är sådan att när knappen trycks in så börjar en kammare att fyllas med vatten och tiden det tar för kammaren att fyllas blir också tiden då ventilen är öppen. Fördelen med denna princip är en tyst funktion samt att man kan justera tiden som ventilen skall vara öppen. Tiden kan och skall justeras trycksatt. Till skillnad mot ventiler med kolvprincip så förändras inte den inställda tiden under åren. Våra ventiler mår bra av att användas och typiskt kan man säga att en väl använd ventil behöver inga reservdelar på 15 år medan en sällan använd ventil kan behöva en ny funktionsdel efter 5 år.