Duschenhet 110-U


Utanpåliggande duschenhet med självstängande blandare inställbar för duschtid 1-50 sek. Väggmonterad med duschhuvud Slimline.
Ventil och blandare med principen mottryckskammare vilket ger mjuk på & avstängning. Unikt är även att men kan ställa duschtiden under tryck vilket underlättar installationen.
Duschsilens utlopp har gumminabbar så att man enkelt genom att stryka tummen över dessa får bort kalkavlagringar.
Flödesregulator standard 9l/min. fabriksmonterad i duschhuvudet, enkelt utbytbar regulator till 6 eller 12 l/min. Tillbehör.


  • Blandaren har inställbar varmvattenbegränsning.
  • Flöde vid tryck över 1,5 bar, 9 l/min (Kan ändras till 6 och 12 liter/min)
  • Flödes tid, 1-50 sek justerbart.
  • Min tryck 1.5 bar
  • Max tryck 10 Bar
  • Anslutningar, 1/2″ utv rg, variabel cc mått 130-170mm med avstängningsventiler, eller direkt på blandare 3/4″ inv rg

Ladda Ner

Produktblad
Montage, drift & skötsel

Relaterade produkter

Våra mekaniska ventiler bygger på den så kallade mottrycksprincipen. Funktionen är sådan att när knappen trycks in så börjar en kammare att fyllas med vatten och tiden det tar för kammaren att fyllas blir också tiden då ventilen är öppen. Fördelen med denna princip är en tyst funktion samt att man kan justera tiden som ventilen skall vara öppen. Tiden kan och skall justeras trycksatt. Till skillnad mot ventiler med kolvprincip så förändras inte den inställda tiden under åren. Våra ventiler mår bra av att användas och typiskt kan man säga att en väl använd ventil behöver inga reservdelar på 15 år medan en sällan använd ventil kan behöva en ny funktionsdel efter 5 år.