Duschpanel 220-P


Duschpanel med elektronisk ventil och termostat Flödesregulator standard 12 l/min. fabriksmonterad i duschhuvudet, enkelt utbytbar regulator till 9 l/min. (medföljer)
Mycket robust konstruktion helt i metall. Duschhuvud i kromad mässing, Piezo sensor i metall.
Förutom att den automatiskt stänger kan användaren stänga flödet i förtid genom att trycka på knappen (spar vatten och eneri).
Kan när som helst anslutas till ett överordnat system A3000 för ex. automatisk desinficering, då den som standard har en databuss i elektronikenheten.
Termostatblandaren har en modern teknik med ett membran som expanderar istället för konventionella bimetalltermostater. Detta ger en säkrare långtidsdrift då man undviker att kalklagringar förhindrar funktionen.
Termostaten kan ha en bypass-ventil för att släppa förbi hetvatten vid desinficering. (tillbehör)


  • Flexibla anslutningsslangar med avstängningsventiler.
  • Termostaten har inställbar varmvattenbegränsning.
  • Flöde vid tryck över 1,5 bar, 12 l/min (Kan ändras till 9 liter/min)
  • Flödes tid 1-3600 sek, justerbart.
  • Min tryck 1.5 bar
  • Max tryck 10 Bar
  • Anslutningar: 1/2″ utv rg
  • IP 68
  • 24 VDC (separat matning eller via busskabel)
  • Kan anslutas till A3000 Open systemet

Ladda Ner

Produktblad
Montage
Drift & skötsel
Måttskiss
3D skiss
CAD
Reservdelar

A3000 Open är ett modernt (3:de generationens) system för styrning av tappställen i publik miljö. Dusch, tvättställ, urinal eller toalett.
2013 lanserades ECC2 en ny utvecklad centralenhet som ger en hel del ny funktionalitet.
Systemet byggs ihop med ett busskabelsystem (en 4-ledad kabel), där varje tappställe har sin egen styrning i form av en plastinkapslad elektronikmodul. Denna elektronikmodul styr tappställets funktion, och är bara beroende av ström, vilket gör systemet mycket driftsäkert.
Styrning och övervakning kan ske dels via Webben, ett Windowsprogram eller med uppkoppling till överordnat styrsystem. Kommunikation sker via Ethernet RJ45 anslutning, alternativt med en GSM modul (tillbehör). Kommunikation med överordnat styrsystem över RJ45 med Modbus, Bacnet, KNX eller OPC protokoll (uppdatering som ska vara klar början av 2014).
4+4 konfigurerbara, potentialfria in- och utgångar finns för att initiera en mängd olika funktioner och för att få status från systemet. Tex Rengöringsavstängning, hetvattenspolning, summalarm mm. Om dessa inte räcker så kan man komplettera med ytterligare 8+8 potentialfria in- och utgångar (tillbehör I/O modul).
ECC2 har också fått en realtidsklocka med möjlighet att lägga upp tidkanaler för alla möjliga funktioner, tex hygienspolning, rengöringsavstängning, ändrade funktioner (tex avstängning av handdusch vissa tider). Även hetvattenspolning går att starta och då först efter godkännande via SMS (kräver tillbehör GSM modul)
Nästan alla elektroniska produkter i vårt sortiment fungerar i ett A3000 Open system, men kan också fungera fristående enbart med spänningsmatning.