Duschenhet 211-I


Infälld duschenhet med elektronisk självstängande ventil och blandare. Rostfri täckplatta och metallvred. Dubbla Piezo sensorer i aluminium. Den ena tryckknappen startar takduschen och den andra startar handduschen. Handduschanslutning monteras i vägg med väggdosa.
Förutom att den automatiskt stänger kan användaren stänga flödet i förtid genom att trycka på knappen (spar vatten och energi). Kan när som helst anslutas till ett överordnat system A3000 Open för styrning av tex. automatisk desinficering mm.
Ansluts till förblandat och kallt vatten.
Ansluts till rör-i-rör för vattensäker installation.


• Termostaten har inställbar varmvattenbegränsning
• Flödes tid 1-3600 sek, justerbart.
• Min tryck 1.5 bar
• Max tryck 10 Bar
• Anslutningar: ¾” utv. gänga. Skyddsrör 25 mm.
• IP 68
• 24 VDC (separat matning eller via busskabel)
• Kan anslutas till A3000 Open systemet

Denna produkt kan kopplas till system A3000 Open som är ett modernt (3:de generationens) system för styrning av tappställen i publik miljö. Dusch, tvättställ, urinal eller toalett.

Systemet byggs ihop med ett busskabelsystem (en 4-ledad kabel), där varje tappställe har sin egen styrning i form av en elektronikmodul. Den styr tappställets funktion, och är bara beroende av ström, vilket gör systemet mycket driftsäkert. 

Styrning och övervakning via en webbläsare, eller med uppkoppling till överordnat styrsystem via Modbus, eller Bacnet, som tillbehör. Det finns också 4 potentialfria ingångar och 4 utgångar som kan programmeras för önskade funktioner. Tex Rengöringsavstängning, hetvattenspolning, summalarm mm.

Centralenheten, ECC2, har också fått en realtidsklocka med möjlighet att lägga upp tidkanaler för alla möjliga funktioner, tex hygienspolning, rengöringsavstängning, ändrade funktioner (tex avstängning av handdusch vissa tider).

Varje tappställe kan förses med temperatursensor för att spara upp emot 90% av vatten och energiåtgången vid hetvattenspolning.

Kontakta oss gärna om ni saknar någon information eller om ni behöver råd och tips, eller hjälp med beskrivningstexter!